mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes10
mod_vvisit_counterVčeraj196
mod_vvisit_counterTa mesec21176
mod_vvisit_counterSkupaj1290673

Today: Jul 22, 2024

Vroče novice

plavanje.jpg

ŠRD Breza v letu 2015

Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Za nami je še eno leto. Za ŠRD Breza je bilo leto 2015 polno športa, druženja, rekreacije in seveda tudi dela. Kot vsako leto smo tudi v 2015 pričeli z že 7. tradicionalnim pohodom k Mariji. Le-tega izvedemo vsako prvo soboto v letu. Leto smo nadaljevali s praznovanjem dneva žena, ko so se na 8. marec srečala naša dekleta ter žene in ga obeležile s pohodom, ki so ga zaključile na Drganjih selih.

Maj je bil že tradicionalno kolesarsko obarvan. Prvega maja so se kolesarji odpeljali navkreber s ciljem v Veliki Prepadni in Frati. Že dva dni kasneje je v Športnem parku Breza potekal blagoslov koles, katerega se je udeležilo približno 120 kolesarjev.

V letu 2015 je bilo tudi veliko skupnega druženja v katerem smo obiskali več krajev. 20. 6. 2015 smo obiskali sosednjo Italijo, in sicer smo »romali« na Sv. Višarje. Med 4. in 5. junijem smo odpotovali v Bohinjsko Bistrico, kjer smo se v prelepi naravi družili na kolesih. 17. 10. 2015 pa smo odpotovali v Republiko Srbsko, in sicer v Banjo Luko. Obiskali pa smo tudi več okoliških krajev vključno z Jajcem, kjer je bil leta 1943 na 2. kongresu AVNOJa Josipu Brozu podeljen naziv maršala.

Dogajalo se je tudi v Športnem parku Breza, ki je z letom 2015 dobil novo pridobitev, oder za nastopajoče. Slavnostni govorec na otvoritvi odra je bil g. Krštinc Dušan, župan občine Straža. V avgustu pa je bil park polen športnikov. Nekateri izmed njih so se 9. avgusta udeležili turnirja v badmintonu, kjer so bile najboljšim podeljene nagrade. Zabave željni pa so prišli na svoj račun 23. in 28. avgusta, ko so lahko spremljali nastope in se zabavali ob glasi ansambla Nemir, Dejana Vunjaka in hrvaške pevke Vesne Pisarović.

Leto 2015 smo zaključili s pozornostjo za naše najmlajše. Novembra smo izvedli otroške delavnice, kjer ni manjkalo tudi otroških iger. 13. decembra smo v Športnem parku Breza imeli prav poseben obisk. Obiskal nas je Božiček, in vse prisotne otroke tudi obdaril.

Veliko aktivnosti, od športnih do družabnih, je v letu 2015 ostalo nezapisanih, kar pa ne pomeni, da niso bili pomembni za sestavo mozaika k uspešno zaključenem letu 2015. S polno radostjo se že veselimo novih izzivov. Podrobnosti o dogajanju in naših spominih najdete v fotogaleriji.