mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes27
mod_vvisit_counterVčeraj387
mod_vvisit_counterTa mesec4557
mod_vvisit_counterSkupaj1255646

Today: Apr 19, 2024

Vroče novice

plavanje.jpg

Breza v Sarajevu

Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Člani ŠRD Breza in njeni podporniki smo oktoberski vikend izkoristili za izlet na jug. Udeleženci izleta (bilo nas je 52) smo se 17.10.2014 v nočnem času, vkrcali na avtobus v Dolenji Straži. Nočna vožnja je potekala preko mejnega prehoda Obrežje. Pot smo nadaljevali po Hrvaški, do Slavonskega Broda, kjer smo tudi vstopili v Republiko Bosno in Hercegovino, naprej preko Zenice in v soboto zjutraj prispeli v Sarajevo.

Ogledali smo si znamenitosti Sarajeva, kot so: olimpijska vas, športni objekti iz olimpijskih časov, Begovo džamijo, znamenito Baščaršijo, nato pa smo se s kočijami odpeljali do izvira reke Bosne. Nikakor se nismo mogli upreti pravim bosanskim »čevapom« v lepinji.

Popoldan je sledila nastanitev v hotelu Alem. Zaradi zanimivosti Sarajevskih ulic, pa sta nas šoferja Dušan in Damjan na našo željo ponovno zapeljala z avtobusom nazaj v mesto, kjer smo se prosto brez obveznosti zapodili med rokodelce, številne stojnice, čevapčinice, ljubitelji piva pa v pivovarno, kjer smo okusili pravo sarajevsko pivo. Ob vrnitvi v hotel je sledila večerja z glasbo, po večerji pa prijetno druženje na in ob plesišču, ki je trajalo do zgodnjih jutranjih ur.

V nedeljo po zajtrku, smo se odpravili proti Mostarju, vmes smo se ustavili v vasici Tarčin, kjer smo si lahko ob pogostitvi ogledali našo staro znamenito gasilsko kombinirano Zastavo, ki jo je PGD Dolenja Straža pred leti prodala gasilcem iz Tarčina. Na poti proti Mostarju je sledil še en postanek v Jablanici pri podrtem mostu, kjer je bil sneman film Bitke na Neretvi. V Mostar smo prišli ravno pravi čas, ker se je na starem mostu skakalec ravno pripravljal na skok in deležni smo bili v živo spremljati znameniti mostarski skok.

Vrnitev v Slovenijo je sledila skozi dolino Neretve, kjer smo se v Metkovičih po predhodnem naročilom našega šoferja Dušana, založili s pravkar nabranimi mandarinami. Po jadranski magistrali smo nadaljevali pot proti cilju in prek mejnega prehoda Vinica v nedeljo ob 23h prispeli v Dolenjo Stražo. Polni prijetnih občutkov smo spoznali, da je vsega lepega enkrat konec, tako je tudi nam ostalo samo še slovo, zato posamezniki že kujejo nove plane za naslednji izlet.

Več v foto galeriji.