mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes42
mod_vvisit_counterVčeraj386
mod_vvisit_counterTa mesec1727
mod_vvisit_counterSkupaj1265448

Today: Jun 15, 2024

Vroče novice

border.jpg

Izlet v Bratislavo

Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

ŠRD Breza je organizirala dvodnevni izlet v Bratislavo, ki smo ga izpeljali 20. in 21. oktobra 2018. Prvi dan smo si v glavnem mestu Slovaške ogledali parlament, židovsko četrt, grad, gotsko katedralo Sv. Martina, Michalova vrata, mestne ulice, pivnice in druge znamenitosti. V sklopu ogleda bratislavskega gradu smo si z velikim zanimanjem ogledali 80 metrov globok vodnjak.

Po ogledu mesta smo se odpeljali proti kraju Čunovo kjer smo imeli kosilo v restavraciji Furmanka. Sledil je ogled centra vodnih športov v Čunovu, kjer se je letos odvijalo evropsko prvenstvo v raftingu, na katerem so straški raftarji osvojili številna odličja. Pri ogledu centra smo ugotovili, da center vodnih športov na Donavi ni namenjen samo športnikom z vesli temveč tudi deskarjem. Nastanili smo se v bližnjem hotelu Divoka Voda. Pozno popoldne smo se odpeljali nazaj v center Bratislave, kjer smo imeli vodeno degustacijo piva v eni izmed številnih bratislavskih pivovarn.


Naslednji dan smo po zajtrku obiskali ponos slovaškega hokeja, ledeno dvorano Ondreja Nepelu, kjer smo si lahko ogledali tudi trening najmlajših hokejistov. Za zapravljivce je sledil obisk Auparka, največjega nakupovalnega središča v Bratislavi. Od Bratislave smo se poslovili z obiskom najlepšega razglednega mesta na Bratislavo, in sicer Kamzik televizijskega stolpa, kjer smo imeli prelep razgled na celotno Bratislavo. Hrib na katerem stoji stolp z vrtečo restavracijo prav na samem vrhu je sicer priljubljena izletna točka Bratislavcev. S prijetnimi občutki vseh 50, kolikor nas je bilo na izletu, smo zapustili Slovaško in se odpeljali proti domu.

Več v fotogaleriji...